Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

traducere steaguri

Vaccin - Pseudopesta aviară-în apa de băut,

14 iunie 2012 
-  cocoșul April = 48 de zile
-  prima serie = 35 zile
- a doua serie = 12 zile
Am  dizolvat fiola de 100 doze în 2 litri apă. Am pus la seria a 2-a, 20 pui de 12 zile 400 ml apă și la prima serie 29 pui de 35 zile + cocoșul 47 de zile, 600 ml apă cu vaccin. Restul de lichid, aruncat.

AVIPESTISOTA 100 DZ/FL
Vaccin viu liofilizat contra bolii de Newcastle (pseudopesta aviară) preparat cu tulpina LaSota.

Compoziţie:
Fiecare doză de vaccin conţine:
- antigenul specific: suspensie de virus al bolii de Newcastle, tulpina lentogenă LaSota, cultivată pe ouă embrionate de găină, minimum ............ 106DIE50 -excipient ....................... q.s 1 doză

Specii ţintă:
Găini, curci, bibilici, fazani, prepeliţe, potârnichi, porumbei.

Indicaţii:
Vaccinul AVIPESTISOTA se foloseşte pentru profilaxia specifică a bolii de Newcastle la speciile receptive. Se recomandă administrarea vaccinului AVIPESTISOTA începând cu vârsta de 21-23 de zile (vaccinarea a doua), precum şi pentru vaccinările următoare, inclusiv pentru cele de întreţinere a imunităţii, după monitorizarea stării de imunitate prin examene serologice.
Imunitatea se instalează în 8-10 zile după vaccinare.
Imunitatea indusă prin vaccinare sub raportul intensităţii acesteia depinde de numărul de vaccinări, calea de administrare, precum şi de starea de sănătate şi întreţinere a efectivelor de păsări.

Contraindicaţii şi precauţii:
Nu se recomandă vaccinarea puilor înainte şi imediat după transport.
Se va evita vaccinarea păsărilor înainte de năpârlire.
Vaccinarea pe cale aerogenă nu se va efectua în efective în care evoluează boli respiratorii.

Reacţii adverse:
Vaccinul AVIPESTISOTA nu produce reacţii generale postvaccinale.
După vaccinarea pe cale aerogenă a efectivelor purtătoare de germeni condiţionat patogeni pot apărea reacţii postvaccinale tranzitorii.
În efectivele de păsări cu boli respiratorii vaccinarea prin aerosoli poate produce reacţii respiratorii intense, morbiditate şi uneori chiar mortalitate.

Posologie şi mod de administrare
Vaccinul AVIPESTISOTA se poate aplica individual - pe cale oculo-conjunctivală, nazală, subcutanată sau intramusculară - şi în masă pe cale aerogenă (spray sau aerosoli) sau în apa de băut.
Dozele vaccinale sunt:
- pe cale oculo-conjunctivală fiecare doză de vaccin se reconstiuie în 0,1 ml diluant;
- pe cale subcutanată sau intramusculară fiecare doză de vaccin se reconstiuie în 0,2 ml diluant;
- pe cale aerogenă fiecare doză de vaccin se reconstiuie în 0,5-2 ml, în funcţie de aparatul folosit, utilizând ca diluant apa potabilă fără dezinfectanţi (în special clor);
- pentru administrarea în apa de băut fiecare doză de vaccin se reconstiuie în 20-40 ml apă în funcţie de vârsta păsărilor; ca diluant se foloseşte apa potabilă fără dezinfectanţi la care se recomandă adăugarea de lapte praf 2-3%0, ca stabilizator.

Recomandări privind administrarea corectă:
Timpul optim de vaccinare depinde de situaţia epizootologică a efectivelor şi a zonei unde sunt crescute păsările, fiind evaluat sub directa coordonare a medicului veterinar care asigură supravegherea sanitară veterinară, cu avizul DSVSA judeţene.
Vaccinările se vor efectua conform prevederilor din "Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului" - elaborat de ANSVSA.
La administrarea oculo-nazală în vederea asigurării dozajului, se va verifica obţinerea a 20 picături/ml vaccin. Cele două picături, care reprezintă doza de vaccin, se vor aplica separat în fiecare ochi sau fiecare fantă nazală.
În cazul administrării prin aerosoli, la primele două vaccinări vor fi folosite aparate pentru aerosolizare care realizează particule de 40-60 microni iar la următoarele vaccinări aparate carea realizează particule de 10-20 microni.
În cazul administrării în apa de băut este foarte important să se asigure o dietă hidrică de 2-4 ore în funcţie de anotimp şi apoi să se asigure frontul de adăpare.
După diluare vaccinul va fi administrat imediat (în maxim 2-3 ore).
Pentru administrarea individuală se vor folosi seringi şi/sau ace de unică folosinţă sau sterilizate prin căldură umedă (autoclavare sau fierbere).
Vaccinarea cu AVIPESTISOTA va fi însoţită de un tratament antistres adecvat pentru evitarea complicaţiilor.
În funcţie de situaţia epizootologică a efectivelor de păsări vaccinul AVIPESTISOTA se poate administra concomitent cu alte produse biologice (ex. Vaccin contra bronşitei aviare Birovac H 120).

Timp de asteptare:
Carne: 0 zile
Ouă: 0 zile.

Precauţii speciale pentru depozitare:
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
A se păstra şi transporta în condiţii de refrigerare (+2 - +8°C).
A se proteja de lumina directă.
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe eticheta flaconului.

Atenţionări speciale:
Se vor respecta normele generale de conduită privind manipularea produselor biologice veterinare.
Contactul cu mucoasele este periculos.
În cazul unei injectări accidentale cu acest produs, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi-i prospectul produsului, chiar dacă a fost injectată o cantitate redusă de produs.

Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deseurilor, după caz:
Pentru protecţia mediului flacoanele cu produs rămas neutilizat şi flacoanele goale rămase după administrarea vaccinului nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere ci în locuri special amenajate.

Mod de prezentare:
Vaccinul liofilizat AVIPESTISOTA se prezintă sub forma unei pastile pufoase de culoare alb gălbuie sau uşor maronie cu aspect compact. Vaccinul se livrează în flacoane sau fiole de sticlă conţinând 50, 100, 200, 250, 500, 1000, 1500, 2000, 2500, 3000, 5000 doze.
Vaccinul destinat administrării individuale (50-100 doze) se livrează cu diluantul corespunzător numărului de doze.

Termen de valabilitate:
12 luni de la data liofilizării.

* Se livrează în două sortimente: preparat pe ouă embrionate SPF şi pe ouă embrionate convenţionale.
sursa : http://www.romvac.ro

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

poate ai ceva de zis

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Etichete

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers
;